rikosasiat

Rikosasiat

Toimistomme lakimiehet avustavat sekä rikosten uhreja että rikoksesta epäiltyjä rikosprosessin kaikissa vaiheissa aina poliisin suorittamasta esitutkinnasta tuomioistuinkäsittelyyn saakka. Asiakkaan oikeusturvan kannalta on suositeltavaa ottaa yhteyttä lakimieheen mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

Lakimiehemme avustavat asiakkaitamme kaikissa rikosoikeudellisissa ongelmissa sekä lähestymiskieltoasioissa. Olemme erityisesti perehtyneitä seksuaalirikosten sekä lähisuhdeväkivallan uhrien avustamiseen. Lakimiehemme ovat lisäksi hoitaneet lukuisia toimeksiantoja, joissa rikoksen uhrina on ollut lapsi. Jokaisella rikoksen uhrilla on oikeus vaatia korvausta rikoksen tekijältä, ja korvausvaatimuksen laatimisessa on hyvä käyttää lainoppinutta avustajaa.

Seksuaalirikoksen ja lähisuhdeväkivallan uhrilla on useissa tapauksissa oikeus maksuttomaan oikeudenkäyntiin. Rikoksesta epäillyllä henkilöllä on myös tietyissä tilanteissa oikeus saada valtion varoista maksettava puolustaja. Lisäksi muut rikoksen uhrit ja rikoksesta epäillyt henkilöt voivat taloudellisen asemansa perusteella saada valtiolta oikeusapua. Asiasta kerrotaan tarkemmin kustannukset-välilehdessä.