Tuuli+Sonck

Tuuli Sonck

KOULUTUS

Filosofian maisteri, Turun yliopisto
Oikeustieteen maisteri, Turun yliopisto

Varatuomari, tuomioistuinharjoittelu
Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa
Asianajaja

TYÖKOKEMUS

Orion Yhtymä Oyj – tutkimuspäällikkö, kansainvälinen markkinointipäällikkö, projektipäällikkö

Abbott Laboratories, Chicago, USA - manager, new business development
Biotie Therapies Oyj –liiketoiminnan kehitysjohtaja, johtoryhmän jäsen
Turun yliopisto – tohtorikoulutettava, velvoiteoikeuden assistentti
Varsinais-Suomen käräjäoikeus, käräjänotaari
Asianajotoimisto Sonck & Söderlund Oy, osakas


Sonck & Söderlund Oy:n perustaminen yhdessä Hannan kanssa toimii työurani ”ennen ja jälkeen” –jakolinjana. ”Ennen” toimiston perustamista tein uran lääke- ja bioteollisuudessa, alussa tutkimuspuolella, myöhemmin liiketoiminnan kehitystehtävissä. Toimeni tutkimuspäällikkönä antoi näkökulmaa bio-oikeuteen ja potilasoikeuteen, liiketoiminnan kehitysjohtajana sain taas käytännön syväkurssin sopimusoikeuteen.

”Jälkeen” Asianajotoimisto Sonck & Söderlund Oy:n perustamisen on erityiseksi kiinnostukseni kohteiksi noussut rikosoikeus ja perheoikeus, jotka muodostavatkin ison osan työtehtävistäni. Sopimusoikeus- ja vahingonkorvausoikeus ovat myös säilyttäneet asemansa niin juristin sydämessäni kuin työpöydällänikin. Perintöriidat ja muutkin riidat ovat minulle mieleisiä työtehtäviä - ja jos mieheltäni kysytään, olen hyvä riitelemään ;-)

Sovintoon tulee tietysti kuitenkin aina pyrkiä (- myös työasioissa), se kun on usein kaikkien osapuolten kannalta edullisin ratkaisu.

Näköalaa asianajotehtävissä ”tavallisen ihmisen asialla” tuo työkokemukseni lisäksi yksityiselämäni: olen kertaalleen eronnut teinitytön äiti, nyt toista kertaa naimisissa ja uusperheellinen perheessä, jossa miehelläni on yhteisen tyttäremme lisäksi kolme lasta, jotka toki ovat jo kaikki aikuisia ja muuttaneet omilleen.

Pidän työtäni asianajotehtävissä tärkeänä ja merkityksellisenä. Koen siinä aidosti voivani auttaa asiakkaitani. Yksinkertaisesti: rakastan tätä työtä!

Tuuli